- Jacob Jørgsholm
Glem alt om den tørre og kedelige flæskesteg. Her får du Jacob Jørgsholms opskrift på svinebryst, som giver et langt mere saftigt, sprødt og mørt resultat! Du er garanteret knas-sprøde svær og fantastisk saftigt kød.
6 pers.
4,5 kg svinebryst
4 zittauer el. skalotteløg
4 hele hvidløg
1 L hvidvin
Smør
Evt. krydderurter efter smag
Fremgangsmetode:
Pil og skær løg groft. Halver hvidløg. Fordel det i et stort ildfast fad.
Tilføj evt. krydderurter og hæld derefter hvidvinen i fadet og giv det godt med peber.
Tag nu svinebrystet og sørg for, at det er jævnt fordelt.
Snit nu sværen på begge leder med ½-1 cm mellemrum. Det er vigtigt du skærer ned igennem hele sværen - men ikke skærer igennem selve kødet. (Hint: Brug en skarp kniv)
Derefter gnides sværen med massere af salt i alle riller. Smelt smør og hæld udover sværen og fordel ligedes godt over det hele.
Læg nu svinebrystet på det ildfaste fad. Sørg for at svinebrystet er jævnt fordelt ud over grøntsagerne, så midten er et par centimeter over siderne og fedtet kan løbe fra. Der må ikke være nogle fordybninger.
Sæt nu svinebrystet i ovnen i ca. 30-40 minutter på 220 grader varmluft indtil gylden og sprød. Når sværen er sprød skrues ovnen ned til 150 grader i ca. 1,5 time.