Den perfekte flæskesteg - Gastrotools.dk

Den perfekte flæskesteg

- Jacob Jørgsholm

Glem alt om den tørre og kedelige flæskesteg. Her får du Jacob Jørgsholms opskrift på svinebryst, som giver et langt mere saftigt, sprødt og mørt resultat! Du er garanteret knas-sprøde svær og fantastisk saftigt kød.

 

6 pers. 

4,5 kg svinebryst

4 zittauer el. skalotteløg

4 hele hvidløg

1 L hvidvin

Smør

Evt. krydderurter efter smag

Fremgangsmetode:

Pil og skær løg groft. Halver hvidløg. Fordel det i et stort ildfast fad. 

Tilføj evt. krydderurter og hæld derefter hvidvinen i fadet og giv det godt med peber.

Tag nu svinebrystet og sørg for, at det er jævnt fordelt.

Snit nu sværen på begge leder med ½-1 cm mellemrum. Det er vigtigt du skærer ned igennem hele sværen - men ikke skærer igennem selve kødet. (Hint: Brug en skarp kniv)

Derefter gnides sværen med massere af salt i alle riller. Smelt smør og hæld udover sværen og fordel ligedes godt over det hele.

Læg nu svinebrystet på det ildfaste fad. Sørg for at svinebrystet er jævnt fordelt ud over grøntsagerne, så midten er et par centimeter over siderne og fedtet kan løbe fra. Der må ikke være nogle fordybninger.

Sæt nu svinebrystet i ovnen i ca. 30-40 minutter på 220 grader varmluft indtil gylden og sprød. Når sværen er sprød skrues ovnen ned til 150 grader i ca. 1,5 time.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke