Wagyu Tomahawk - Gastrotools.dk

Wagyu Tomahawk

- Jacob Jørgsholm

Her viser Jacob Jørgsholm, hvordan du skal tilberede en Tomahawk af Australsk Wagyu - en ekstraordinær Ribeye-udskæring, hvor benet stadig sidder på. Udskæringen her i videoen har en MBS-graduering på 8-9, hvilket giver en utrolig smag og mørhed. En smagsoplevelse, som med garanti vil blæse dine gæster bagover.

Fremgangsmetode

Tag kødet ud og lad det opnå stuetemperatur - gerne 30-60 min, før den skal tilberedes. 

Varm en pande godt op og giv kødet en god stegeskorpe.

Tilsæt evt. lidt rosmarin / timian og hvidløg sammen med en god ske wagyu-fedt eller smør. 

Når du har lavet en god stegeskorpe sættes tomahawken i ovnen ved 200-210 grader varmluft i 5-10 minutter til den har en kernetemperatur i starten af 40'erne.

Jacob Jørgsholm tager den typisk ud ved 42 grader og lader den hvile til 48-50 grader. 

Velbekomme!

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Kogt hummer

Kogt hummer

Det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og...

Læs mere
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke