- Jacob Jørgsholm
Her viser Jacob Jørgsholm, hvordan du skal tilberede en Tomahawk af Australsk Wagyu - en ekstraordinær Ribeye-udskæring, hvor benet stadig sidder på. Udskæringen her i videoen har en MBS-graduering på 8-9, hvilket giver en utrolig smag og mørhed. En smagsoplevelse, som med garanti vil blæse dine gæster bagover.
Fremgangsmetode
Tag kødet ud og lad det opnå stuetemperatur - gerne 30-60 min, før den skal tilberedes.
Varm en pande godt op og giv kødet en god stegeskorpe.
Tilsæt evt. lidt rosmarin / timian og hvidløg sammen med en god ske wagyu-fedt eller smør.
Når du har lavet en god stegeskorpe sættes tomahawken i ovnen ved 200-210 grader varmluft i 5-10 minutter til den har en kernetemperatur i starten af 40'erne.
Jacob Jørgsholm tager den typisk ud ved 42 grader og lader den hvile til 48-50 grader.
Velbekomme!