Bag designet: Stegepladen

Bag designet: Stegepladen

Carbonstål er et populært materiale inden for køkkengrej på grund af dets fremragende egenskaber. Det er holdbart, modstandsdygtigt over for ridser og kan varmes op hurtigt og jævnt. Selvom det er mest kendt i Frankrig, bliver det hurtigt mere og mere populært i hele verden på grund af dets kvaliteter og alsidighed, både i hjemmet og i professionelle køkkener.

For at udvide anvendelsen af carbonstål inden for kogegrej, har vi besluttet at tage det videre til en anden vigtig del af køkkenet, nemlig stegepladen.

Stegeplade i carbonstål

Stegeplader kan typisk være fremstillet af en række forskellige materialer, men ofte forbinder man dem med støbejern.

Vi har imidlertid valgt at fremstille vores stegeplade af carbonstål, da det giver en overlegen varmeledning og mulighed for at opnå høje temperaturer.

Carbonstålet giver også en meget bedre varmekontrol end støbejern, da det ikke tager lang tid at varme op eller køle ned.

Carbonstålet kombinerer således støbejerns varmelagring med rustfrit ståls evne til at skifte mellem forskellige temperaturer nemt, uden risiko for at brænde maden.

Dette gør vores stegeplade i carbonstål til den perfekte blanding af begge dele. Ydermere gør jernindholdet i carbonstålet det også muligt at bruge vores stegeplade på en induktionskogeplade.

Produceret i Sverige med mere end 100 års håndværkstradition

Vores stegeplade er fremstillet i Sverige i samarbejde med en virksomhed, som har mere end 100 års tradition bag sig med produktion af køkkenredskaber i stål. 

Selve produktionen foregår ved, at det svenske carbonstål udskæres i laser, hvorefter kanter og håndtag bukkes for at opnå det unikke design.

Når formen er på plads håndsvejses hjørnerne og hele stegepladen sandblæses  både for at opnå en smuk overflade - og for at gøre den klar til næste step i produktionen. Indbrænding med olie.

En unik blanding af vegetabilske olier sprayes på den sandblæste overflade og indbrændes ved ca. 350 grader i omkring 5 minutter.

Overfladen bliver helt mørk - og den brændte olie polymeriserer, hvilket giver en unik naturlig "nonstick"-effekt. Fri for kemikalier.

Det er et stolt håndværk, gode materialer og en proces med mange manuelle trin, som ultimativt gør vores stegeplade i carbonstål et fantastisk valg til enhver, der leder efter en holdbar og alsidig stegeplade med fremragende varmefordeling og temperaturkontrol.

Skrå sider

Når man laver mad på en traditionel stegeplade, er det ofte et problem, at fedtet er tæt på varmekilden, især når man laver mad over åben ild. Man vil selvfølgelig undgå at starte en fedtbrand derhjemme, og derfor har vores stegeplade skrå kanter, ligesom man kender det fra en stegepande.

På den måde kan man stadig have maksimal varmekontakt, men siderne holder på fedtet, så det ikke løber ud. Faktisk kan pladen rumme mere end en liter væske.

Siderne er håndsvejset sammen for at forhindre, at noget løber ud. Udover at fange fedtet gør de skrå sider det også muligt at koge en lille mængde vand på overfladen af stegepladen. Dette gør det muligt at rengøre stegepladen nemt, hvis noget skulle brænde fast.

Forhøjede håndtag

Mange stegeplader har flade håndtag, der er på samme niveau som siderne, og disse bliver let varme og er både besværlige og farlige at løfte. Vi har løst dette på vores stegeplade ved at hæve håndtaget på begge sider. Selvom den næsten er lige så tung som dens bror i støbejern, gør disse håndtag vores stegeplade lettere at løfte og mere sikker at håndtere.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Guides

RSS
Stegepande i carbonstål: Faser & udfordringer

Stegepande i carbonstål: Faser & udfordringer

Carbonstål er et materiale, som er kendt at opbygge naturlig nonstick ved patina. Det betyder, at overfladen udvikler sin farve og udtryk over tid, efterhånden som...

Læs mere
Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Kogegrej i både carbonstål og rustfrit stål har altid været førende i det professionelle køkken - og det er der en helt særlig årsag til....

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke