Bag designet og produktionen: Stegepanden i carbonstål

Bag designet og produktionen: Stegepanden i carbonstål

Stegepander i carbonstål har eksisteret i århundreder - og foretrækkes af mange professionelle kokke. Og det er af en god grund. 

Vi har spurgt de professionelle, hvordan vi kunne gøre et godt produkt endnu bedre. 

Men hvad ligger bag designet, og hvordan bliver en pande i carbonstål egentlig produceret? 

Det kan du blive meget klogere på nedenfor: 

Italiensk carbonstål

Hvorfor vælge carbonstål?

Der finder utallige forskellige typer stegepander på markedet, så hvad gør lige præcis carbonstål så unikt?

I vores optik er det helt specielle ved carbonstål, at det kombinerer det bedste fra andre typer pander. 
Carbonstål vejer halvdelen af støbejern, men er ligeså holdbart - og opbygger bedre naturlig nonstick. Og så får du bedre varmekontrol, samtidig med at panden kan bruges på din grill eller åben ild.

Med carbonstål får du altså de bedste egenskaber fra pander i rustfrit stål, støbejern og non-stick. 

Men hvad er så specielt ved netop vores pande i carbonstål?

Denne stegepande er produceret lidt ude for byen Como, på et lille familieejet værksted med 130 års erfaring - som med sine mange års traditioner og ekspertise har produceret panden til perfektion. 

Panden er håndlavet i 2,5 mm tykt carbonstål, som giver den perfekte balance imellem en let pande, som samtidig har enestående stegeegenskaber. 

Carbonstålet skæres i den rigtige størrelse og presses derefter nedover en form, så den opnår sine unikke kurvede sider, som er perfekte til at "slynge" maden som en pro - samtidig med, at du får et større stegeareal sammenlignet med andre pander i samme diameter.

Herefter skæres kanterne til og panderne poleres i vegetabilsk olie for at opnå en bedre finish og beskytte panden mod rust. 

Når pandens krop er færdig monteres CoolGrip-håndtaget i rustfrit stål med tre stærke nitter. Nitterne giver en stærkere konstruktion end svejsning - og håndtaget sikrer et godt greb, som ikke bliver varmt, når du laver mad. 

Designet med landets bedste kokke

Vores stegepande i carbonstål er udviklet med feedback fra topkokke. 

Panden er designet med en perfekt kurve på siderne, hvilket giver en større stegeoverflade. 
Den brede stegeflade giver en maksimal udnyttelse af varmkontakten, og dermed det bedste stegeresultat. 

De 2,5 mm carbonstål giver panden en vægt, som er nemmere og mere behagelig at håndtere, end de fleste andre jernpander på markedet - uden at gå på kompromis med den fantastiske varmelagring og varmekontrol.

Samtidig er panden udstyret med et ergonimisk Cool-grip håndtag, som er behageligt at holde på. 

Håndtaget er støbt i rustfrit stål - med rund bund og uddybning til tommelfingeren. 
Dette giver et håndtag som også er behageligt at holde på under brug, da det forbliver koldt - selv vil høje stegetemperaturer. 

Udforsk panden i carbonstål lige her→

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Guides

RSS
Stegepande i carbonstål: Faser & udfordringer

Stegepande i carbonstål: Faser & udfordringer

Carbonstål er et materiale, som er kendt at opbygge naturlig nonstick ved patina. Det betyder, at overfladen udvikler sin farve og udtryk over tid, efterhånden som...

Læs mere
Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Kogegrej i både carbonstål og rustfrit stål har altid været førende i det professionelle køkken - og det er der en helt særlig årsag til....

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke