Kok og kok imellem - Sæson 3
En gastronomisk podcast

Dyt med nedenfor, når Rode inviterer nogle af sine kokkevenner på en sludder om deres liv, karriere og færden som kokke i den allerøverste top af dansk gastronomi.

Mette Søberg

Head of Research & Development - Noma

Hvem står egentlig bag ved de retter som opnår at komme på menuen på noma, og som gastronomer og foodies over hele verden falder på røven over. Rene Redzepi svinger naturligvis taktstokken, men det er gæsten i denne episode Mette Søberg der hver morgen ifører sig tænkehatten og fører en kombination af René og hendes egne tanker ud i livet og på tallerknen, som Head of Research & Development på restaurant noma, en af verdens absolut førende restauranter. Hør med og oplev hvad er sker under kasketten på en af de mest interessante kokke i Danmark.

Francis Cardenau

Tidl. chefkok på restaurant Kommandanten

Ganske få kokke har været aktive som kokke, lige så længe som vores alle sammens Francis og endnu færre er kendt og måske vigtigere endnu har anerkendt at alting har sin pris og sine konsekvenser og at der i den grad er en bagside af de guldmedaljer man gennem et langt og stenhårdt kokkelive kæmper så hårdt for. Heldigvis kan Francis berige os med endnu flere af de fantastiske oplevelser, som kun er undt dem der kæmper for at gøre en forskel.  Snyd ikke dig selv for denne super inspirerende episode, med en af landets mest inspirerende kokke, nemlig Francis Cardenau.

Rasmus Munk

køkkenchef på Alchemist

I denne episode af sæson 3 er det lykkedes at indfange en af landets mest utrolige kokke, der på forunderlig vis formåede at få tørret kædeolien fra de knallerter han elskede at rode med hjemme i en forstad til Randers af fingrene, til i dag at stå fadder til en restaurant som den samlede verdens gastronomi taler om med ærefrygt.  Bliv lidt klogere på hvordan en, med al respekt og efter hans eget udsagn, fuldstændigt kulturelt uuddannet knægt fra det midtjyske, med et helt sindssygt gå-på-mod, som en moderne Klodshans, der med en krøllet, men fuldstændig klar hjerne, og en smule hjælp fra en mæcen - bevares, skaber en helt ny type restaurant oplevelse der med rette burde anerkendes som en helt ny kunstart.

Søren Gericke

Thomas Rode er stadig helt rundtosset og glad i låget efter optagelsen af en helt igennem fantastisk episode med moderne dansk gastronomis stamfader, den kulinariske fritænker Søren Gericke. Efter et par timer i hans selskab og så er man ikke helt så nervøs for at blive ældre længere. Der er ingen tvivl om at har man en så brændende passion for sit metier, så ældes man langsommere og med ynde. Hør med når Søren tager os med til læretiden i hans ungdoms København, over de syv have og tilbage igen for at sparke liv i en hensygnende kokkebranche, hvor kokkene var henvist til uhumske mørke køkkener og et fuldstændigt fejlfortoklet repertoire af ligegyldige retter på menukortene, mangel på ordentlige råvarer og respekt for såvel faget som gæsterne. Og hør ham fortælle om de ting i kokkelivet der gør det værd at leve og kæmpe for noget man elsker. 

Jeppe Foldager

Køkkenchef på Dragsholm Slot

Jeppe er ikke en af landets mest højtråbende kokke, hvilket han bestemt heller ikke behøver at være for at vinde opmærksomhed og stor respekt. Hør Jeppe fortælle om hans rejse fra fiskerbyen Hirtshals til opholdene på en perlerække af landets bedste restauranter og frem til test-middagen, der skal danne grundlag for Jeppes seneste udfordring. Jeppe skal nemlig overtage Køkkenchef rollen på Dragsholm Slot efter lammefjordens darling, Terroir kokken Claus Henriks, som helt roligt sender stafetten videre. Hør med om Jeppes hænder ryster ved tanken om at tage stafetten videre.

Torsten Schmidt

Køkkenchef på Restaurant Barr

I denne episode og sæsons desværre sidste afsnit har Thomas Rode en herlig snak Torsten Schmidt, medejer og køkkenchef på Restaurant Barr. Rode undgår på behændig vis med stor respekt for denne podcasts trofaste lyttere, at tage snakken, som kommer vidt omkring, på Sønderjysk. Til gengæld vil dem af jer der aldrig har stiftet bekendtskab med Hr. Schmidt få glæde af at møde en kok, der bestemt ikke tænker som alle andre, men som netop derfor skaber en glæde og en begejstring omkring den enorme oplevelse det er at spise og nyde et besøg i hans varetægt. Når begejstring er fundamentet til at gå på arbejde, så sker magien, og hos Torsten Schmidt kan den smages.