5 ting du kan bruge dit rivejern til - Gastrotools.dk

5 ting du kan bruge dit rivejern til

Et godt rivejern er essentielt i ethvert køkken og tjener mange forskellige formål, når du kokkererer.

Måske bruger du mest dit rivejern til at rive gulerødder, agurker eller ost. Uanset formålet er det vigtigt, at det er skarp og skridsikkert, så du ikke kommer galt afsted. 

Vores ultraskarpe folde-rivejern i rustfrit stål har tre riveflader: fin, medium og grov.

Og her kommer 5 idéer til, hvad du kan bruge det til:

1. Gulerødder

Det kommer nok ikke bag på dig - men ikke desto mindre, fortjener gulerødder (og andre rodfrugter) en plads på listen.

Den grove side på rivejernet er helt perfekt til gulerodssalat, gulerodskage - eller måske i din ragú alla bolognese med en stængel bladselleri, som naturligvis også kan klares på rivejernet. 

2. Muskatnød

Den fine riveflade er genial til muskatnød.

Muskatnøddens hårde overflade gør den svær at rive på de fleste boksformede rivejern - men ikke, når du har et barberbladsskarpt rivejern!

Så bliver det ingen sag at rive muskatnød til den perfekte bechamelsauce. 

Med det foldbare rivejern får du funktionsdygtigheden fra det traditionelle boksformede rivejern - kombineret med den nemme opbevaring og rengøring, du kender fra det håndholdte rivejern.

Og som en bonus får du bedre stabilitet, takket være de skridsikre fødder.

3. Chokolade

Når den søde tand skal tilfredsstilles, kommer rivejernet dig til undsætning igen.

Her kan du både bruge den grove riveflade til den perfekte chokoladekage, eller bruge den mellemfine, hvis du skal toppe din tiramisu med en fint lag chokolade.

4. Parmesan - og andre hårde oste

Der findes mange gode hårde oste, som naturligvis skal komme til sin ret.
Når osten rives fint, findeles smagsstofferne, så du opnår maksimal smag. 

Brug den fine riveflade, når parmesanen skal rives henover en skål cacio e pepe - eller andre gode pastaretter. 

Skal osten rives groft? Intet problem - dit nye rivejern kan jo klare begge dele. 

5. Citrus

Du har helt sikkert brugt citron i din madlavning tonsvis af gange. Citron passer godt i både det salte og søde køkken - men hvis du smider citronskallen ud, så begår du en kæmpe fejl

Riv citron- og limeskal med den fine riveflade.
Husk kun at rive det yderste af skallen, som indeholder den gode parfumerede smag. Den hvide del er bitter.

Naturligvis altid usprøjtede og økologiske.

Her er det eneste rivejern, du behøver

Vores ultraskarpe folde-rivejern i rustfrit stål har 3 riveoverflader: fin, medium og grov.

A-ramme-designet giver mulighed for let og stabil rivning, mens gummifødderne forhindrer det i at glide. Kanterne på rivejernet er skåret med laser, så de bliver utroligt skarpe sammenlignet med traditionelle standsede rivejern.

Det smarte foldbare rivejern er praktisk, når du opbevarer i køkkenskuffen efter brug, eller når du skal rengøre rivejernet let.

Perfekt til alle fem opgaver, beskrevet her på siden - og mange flere.

Bestil dit nye rivejern lige her →

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Guides

RSS
Stegepande i carbonstål: Faser & udfordringer - Gastrotools.dk

Stegepande i carbonstål: Faser & udfordringer

Carbonstål er et materiale, som er kendt at opbygge naturlig nonstick ved patina. Det betyder, at overfladen udvikler sin farve og udtryk over tid, efterhånden som...

Læs mere
Mød producenten bag vores italienske kogegrej - Gastrotools.dk

Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Kogegrej i både carbonstål og rustfrit stål har altid været førende i det professionelle køkken - og det er der en helt særlig årsag til....

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke