Bag designet: Støbejernspander og -gryder - Gastrotools.dk

Bag designet: Støbejernspander og -gryder

Da vi besluttede os for at udvikle en moderne støbejernskollektion, skulle der gå mere end et år, før vi endte med de gryder og stegepander, som vi i dag er enormt stolte af.

Resultatet er en serie af gryder og pander, som kan gå i arv - og snart vil blive det mest alsidige værktøj i dit køkken. Med støbejernskollektionen, kan du nemt opnå den sprødeste stegeskorpe, kraftfulde simreretter og endda de lækreste hjemmebagte brød.

Se med her i videoen, hvor vi fortæller om tankerne bag designet og visionen bag vores utroligt alsidige støbejernskollektion: 

Et smartere låg

En af vores favoritdetaljer i støbejernsseriens design er låget. Alle låg er på undersiden udstyret med cirkulære riller, som fanger kondenser fra gryden og sørger for at den drypper tilbage over den mad, du tilbereder. Det er både genialt for smagsoplevelsen - og fordi du slipper for vand på bordet, når du løfter låget af gryden.

Olieabsorberende mat overflade

Alle gryder, stegepander og kasseroller kommer i et smukt matsort finish. Gryder og kasseroller er udstyret med en stærk 3-lags TOMATEC emalje, som giver en fantastisk beskyttelse mod korrosion, og samtidig gør det muligt at opbygge en mere naturlig nonstick-flade, da madlavningsolie kan binde på den måtte overflade og udfylde porerne. Præcis som du måske kender det fra rå støbejern og jernpander. Støbejernspanden kommer både i en emaljeret version og en i rå støbejern - så kan du selv vælge.

Den emaljerede stegepande er lettere at holde, ruster ikke - og så er den vores favorit, når der skal simres eller tilberedes mad med højt syreindhold (eks. tomater, vin, eddike osv.)

Den rå støbejernspande tåler højere temperaturer, men kræver lidt mere kærlighed, da den ellers kan ruste - følg vores guide til seasoning af jernpander.
Til gengæld kan denne stegepande bruges over alle varmekilder - inklusiv ovn, grill og endda på bål. 

Se vores gryder og pander i støbejern her

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Guides

RSS
5 grunde til at vælge gryder & pander i 5-ply

5 grunde til at vælge gryder & pander i 5-ply

 Er du træt af mad, der brænder på? Og frustreret over at udskifte dine nonstick-pander år efter år? Det kan være en udfordring at finde...

Læs mere
Carbonstål vs. 5-ply rustfrit stål - Guide til stegepander

Carbonstål vs. 5-ply rustfrit stål - Guide til stegepander

Hvad er forskellen mellem carbonstål og kogegrej i 5-ply?Her er de vigtigste forskelle. Hvis du har arbejdet i et professionelt køkken - eller bare et veludstyret...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke