Risotto med porre, persille og parmesan

Risotto med porre, persille og parmesan

Risotto er nem italiensk comfort food, som dog kræver din fulde opmærksomhed, mens du laver den. Der skal røres hyppigt i gryden, så risene tilberedes jævnt, og så de ikke brænder fast i grydens bund.

I denne udgave er der brugt porre, hvidløg og krydderurter, men risotto kan laves i et utal af variationer.

4 personer

Ingredienser

1 løg

3 fed hvidløg

1 bdt. porrer

½ bdt. persille

75 g parmesan

Olivenolie

300 g risottoris

2,5 dl tør hvidvin

1 l hønsefond

60 g smør

Salt og peber

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg. Skær porrer i fine ringe. Pluk og hak persille, og riv parmesanen. 

Steg løg og hvidløg i olivenolie i en gryde, til løgene er klare. Tilsæt risottoris, og steg videre i 1 minut. Tilsæt hvidvin, og rør ofte, til al væden er fordampet. Tilsæt en smule fond, og lad den langsomt arbejdes ind i risene under hyppig omrøring. Fortsæt med resten af fonden, til risene er kogt færdige, men stadig har en smule bid. Det tager cirka 15 minutter.

Steg porrerne i halvdelen af smørret på en pande ved jævn varme i 5-6 minutter, uden at de tager farve.

Vend porre, persille, resten af smørret og halvdelen af parmesanen i risottoen, og smag til med salt og peber.

Top med med resten af parmesanen ved servering. 

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Kogt hummer

Kogt hummer

Det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og...

Læs mere
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke