Saltimbocca ala Romana

Saltimbocca ala Romana

Saltimbocca består af tynde skiver kalveschnitzel, som steges sammen med salvie og lufttørret skinke.
Hertil kommer en enkel sauce på sød marsalavin og fond.

Ønsker du en tykkere sauce, kan du vælge at jævne den eller montere den med koldt smør – det vil sige, at du tager panden af varmen og pisker kolde smørtern i et efter et. 

Ingredienser

2 personer

2 kalveschnitzler, ca. 600 g

4 skiver lufttørret skinke

4 salvieblade

1,5 dl hvedemel

50 g smør

1 dl marsala

1 dl hønsefond

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kalveschnitzlerne mellem to stykker husholdningsfilm, og bank dem flade med en kødhammer eller bagsiden af en tung pande. Vikl lufttørret skinke omkring, og sæt skinke og salvieblade fast med en tandstikker. 

Krydr hvedemel med salt og peber. Vend hvert stykke kød i melet, og ryst det let, så overskydende mel drysses af.

Brun kalveschnitzlerne grundigt ad to omgange i halvdelen af smørret på en pande, og sæt dem til side. 

Rengør panden, tilsæt marsala og hønsefond, og kog ind til det halve. Tilsæt resten af smørret, og lad det smelte. Smag til med salt og peber. 

Kom kødet tilbage på panden, og servér.  

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Kogt hummer

Kogt hummer

Det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og...

Læs mere
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke