Salade Lyonnaise med vagtelæg - Gastrotools.dk

Salade Lyonnaise med vagtelæg

Klassisk salat fra Frankrig med hjemmelavede croutoner, pocherede æg og sprød bacon. Den laves traditionelt med hønseæg, men her er der brugt vagtelæg i stedet. Det er vigtigt at pochere æggene i en høj gryde. Ellers skal de laves én efter én.

 

4 personer

 

2 skriver daggammelt brød

3 spsk. olivenolie

200 g bacon i strimler

2 spsk. lagereddike

18 vagtelæg

1 håndfuld feldsalat

1 håndfuld radicchio

1 håndfuld friséesalat

Friske urter til pynt, fx snittet purløg og purløgsblomster

Salt og peber

 

Riv brødet i grove stykker, vend dem med olivenolie, salt og peber, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 7-8 minutter, til de er sprøde og gyldne.

 

Steg bacon sprød på en tør pande, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.

 

Bring en høj gryde med vand i kog, og tilsæt eddike. Slå æggene ud i en beholder, og hæld dem i gryden med det kogende vand. Når de dukker op til overfladen igen, er de klar. Tag dem op med en hulske, og læg dem i en skål med isvand.

 

Vend salatbladene sammen med dressingen, og anret dem i skåle med croutoner, pocherede vagtelæg og bacon. Pynt til sidst med purløg og purløgsblomster.

 

Sennepsvinaigrette:

3 spsk. olivenolie

1 spsk. hvidvinseddike

1 tsk. Dijonsennep

1 tsk. sukker

Salt og peber

 

Pisk olivenolie, eddike, sennep og sukker sammen. Smag dressingen til med salt og peber.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Kogt hummer

Kogt hummer

Det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og...

Læs mere
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke