Grillede jomfruhummere med citrus-urtesmør - Gastrotools.dk

Grillede jomfruhummere med citrus-urtesmør

Det er både nemt og lækkert at en portion grillede jomfruhummere med urtesmør med citrus på bordet. Uden for ramsløgssæsonen kan du bruge finthakket hvidløg i stedet.

 

4 personer

 

½ bdt. blandede urter, fx citrontimian, purløg, dild og persille

3-4 stilke ramsløg

1 lille økologisk citron

250 g usaltet smør

1 kg jomfruhummere

Salt og peber

 

Pluk urterne, og hak dem sammen med ramsløg. Skær citronen ud i fileter.

 

Smelt smørret i en gryde, tilsæt urterne og citronfileterne, og smag til med salt og peber.

 

Flæk jomfruhummerne på langs med en skarp kniv. Fjern tarmstrengen, og grill dem i 2-3 minutter afhængigt af størrelsen, til de lige akkurat er gennemstegte.

 

Hæld det varme urtesmør over ved servering.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Kogt hummer

Kogt hummer

Det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og...

Læs mere
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke