Hønsesalat med fennikel, æble og bacon - Gastrotools.dk

Hønsesalat med fennikel, æble og bacon

En hjemmelavet hønsesalat med bladselleri, drueagurk og et hint af karry er et sikkert hit på årets påske- og julefrokostbord. Brug evt. en rest kylling fra en helstegt eller kogt kylling. Alternativt kan du koge et par kyllingelår i ca. 45 minutter, til de er møre. Afkøl dem, og pluk kødet fra benene.

4 personer

Ingredienser

1-2 stilke bladselleri

2-3 drueagurker

1,5 dl cremefraiche 18%

4 spsk. mayonnaise

1 tsk. Dijonsennep

1 tsk. karry

¼ citron

1 nip sukker

400 g kogt og plukket kyllingelårkød

½ fennikel

4 skiver bacon

1 æble

Friske urter til pynt, fx brøndkarse og karse

Rugbrød eller ristet franskbrød til servering

Salt og peber

Sådan gør du

Skær bladsellerien og drueagurkerne i små tern.

Rør cremefraiche med mayonnaise, sennep og karry, og smag til med citronsaft, sukker, salt og peber. Vend kylling, bladselleri og drueagurk i.

Halvér fenniklen, og snit den meget fint – evt. på et mandolinjern. Læg den snittede fennikel i isvand.

Steg bacon sprød på en pande, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.

Skær æblet ud i tynde både.   

Anret hønsesalaten på brød, og top med bacon, fennikel, æble og friske urter.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Kogt hummer

Kogt hummer

Det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og...

Læs mere
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke