Græskarsuppe med ingefær, chilikerner og koriander - Gastrotools.dk

Græskarsuppe med ingefær, chilikerner og koriander

Efteråret er lig med græskar. Her kommer opskriften på en fyldig græskarsuppe, som er krydret med karry og ingefær. Bruger du hokkaidogræskar, kan du også benytte skrællen, hvis den er økologisk. Du kan også bruge et konventionelt hokkaidogræskar eller butternut squash, men så skal de skrælles inden brug.

4 personer

Ingredienser

600 g økologisk hokkaidogræskar
2 løg
3 fed hvidløg
20 g ingefær
2 stængler bladselleri
Olie til stegning
1 spsk. karry
1 liter hønsefond
¼ citron
¼ bdt. koriander
100 g cremefraiche
Salt og peber

Chilikerner:
5 spsk. olie eller chiliolie
2 spsk. græskarkerner
1 spsk. solsikkekerner
1/2 spsk. hørfrø
1 tsk. groft chilipulver
1 nip salt

Sådan gør du

Skyl og halvér græskarret, og skrab indmaden ud med en ske. Skær græskarret, inkl. skrællen, i grove tern.

Pil og hak løg og hvidløg, og skræl og hak ingefæren. Snit bladsellerien.

Sautér løg, hvidløg, ingefær og bladselleri i olie i en stor gryde, til løgene er klare. Kom karryen ved, og sautér videre ganske kort, inden du tilsætter græskarret. Vend det hele godt rundt, og tilsæt hønsefond. Lad suppen simre i ca. 15 minutter, til græskarternene er møre. Blend suppen helt glat, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Hak eller pluk korianderen groft.

Kom suppen i skåle, og top med cremefraiche, chilikerner og koriander.

Nyd evt. suppen med godt brød.

Chilikerner:
Varm olien op på en lille pande, tilsæt kerner, frø og chili, og sautér dem et minuts tid ved jævn varme. Krydr med salt.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Kogt hummer

Kogt hummer

Det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og...

Læs mere
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke