Fritto Misto di Mare

Fritto Misto di Mare

Friteret blæksprutte, rejer og småfisk er fingermad, når det er bedst. Servér det som en forret for venner og familie med øl eller kølig hvidvin, og gerne som en del af flere små retter inden hovedmåltidet.

Er blæksprutterne store, kan du ridse kødet på kryds og tværs og skære den i aflange stykker. Er de små, kan du stege dem hele, efter de er renset.



4 personer

Ingredienser

200 g store rejer
200 g renset blæksprutte
2 dl hvedemel
2 dl majsstivelse
¾ tsk. salt
1,5 tsk. bagepulver
4 dl kold danskvand
1 l smagsneutral olie til friturestegning
100 g renset smelt
Flagesalt
Citronbåde til servering

Sådan gør du

Pil rejerne, og fjern tarmen. Lad eventuelt hovedet sidde på.

Skær blækspruttekroppe i ringe, og skær armene fra hinanden.

Bland hvedemel, majsstivelse, salt og bagepulver, og pisk danskvand i lidt efter lidt.

Varm olien op til cirka 180 grader. Dyp rejer, blæksprutte og smelt i dejen, dryp af, og steg ad flere omgange, til det hele er sprødt. Dryp af på en rist eller på fedtsugende papir.

Drys med flagesalt, og servér med citronbåde.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Kogt hummer

Kogt hummer

Det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og...

Læs mere
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke