Pasta med hjertemuslinger og ramsløgspesto - Gastrotools.dk

Pasta med hjertemuslinger og ramsløgspesto

Det italienske køkken får et nordisk tvist ved tilføjelsen af ramsløgspesto. Hvis du foretrækker det, eller hvis det er uden for ramsløgssæsonen, kan du bruge bredbladet persille i stedet for ramsløg.

 

Hjertemuslingerne kan også uden videre erstattes med de herhjemme mere almindelige blåmuslinger, som efterhånden kan købes i de fleste supermarkeder. Gem endelig væden i bunden af gryden, efter du har dampet muslingerne. Den er suveræn som base i saucer til fisk.

 

4 personer

 

400 g pasta, fx linguine

1 fed hvidløg

50 g parmesan

50 g ramsløg

50 g cashewnødder

2,5 dl olivenolie

½ citron

1 kg hjertemuslinger

3 fed hvidløg

Olie til stegning

2,5 dl hvidvin

Salt og peber

 

Kog pastaen i letsaltet vand, til den er al dente. Gem lidt af kogevandet.

 

Pil hvidløget, og riv parmesanen groft. Kom det hele i en blender sammen med ramsløg (gem lidt til pynt), cashewnødder og olivenolie. Blend pestoen, og smag til med citronsaft, salt og peber.

 

Skyl hjertemuslingerne. Frasortér åbne muslinger, som ikke lukker sig efter et bank mod køkkenbordet.

 

Pil og hak hvidløget, og steg det i olie på en pande, til det dufter aromatisk. Kom muslingerne ved, og sautér dem ved høj varme i 30 sekunder. Kom hvidvin på, og dæk panden med et låg. Lad dem koge i et par minutter, til alle muslingerne har åbnet sig. Kassér de muslinger, som ikke åbner sig.

 

Bland pastaen med den ønskede mængde pesto, tilsæt de reserverede ramsløgsblade, og justér evt. konsistensen med lidt af kogevandet fra pastaen. Vend til sidst hjertemuslingerne i.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Kogt hummer

Kogt hummer

Det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og...

Læs mere
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke