Hvide asparges med sauce gribiche og lufttørret skinke - Gastrotools.dk

Hvide asparges med sauce gribiche og lufttørret skinke

Hvide asparges i velsmagende selskab med sauce gribiche og lufttørret skinke. Servér evt. retten med godt brød for et mere fyldigt måltid.

 

4 personer

 

8 hvide asparges

12 skiver lufttørret skinke, fx ibericoskinke

Friske urter til pynt, fx kørvel

 

Skær de nederste par centimeter af aspargesstænglerne, skræl dem fra hovedet og nedad, og skær dem i mundrette stykker. Kog dem i letsaltet vand i ca. 1-2 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Læg dem i isvand.

 

Anret asparges og sauce gribiche i en dyb tallerken. Top med lufttørret skinke og urter.

 

Sauce gribiche:

2 hårdkogte æg

4 spsk. kapers

1-2 drueagurker

½ bdt. friske urter, fx kørvel, estragon og purløg

1 dl mayonnaise

Salt og peber

 

Hak æg, kapers og drueagurker. Pluk og hak urterne. Bland alle fire dele med mayonnaise, og smag til med salt og peber.

 Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Kogt hummer

Kogt hummer

Det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og...

Læs mere
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke