Frikadeller - Gastrotools.dk

Frikadeller

Klassiske frikadeller er et hit hos både store og små. Nyd frikadellerne med brun sovs, surt og kogte kartofler, eller brug dem i en frikadellesandwich eller oven på rugbrød med en skefuld lun rødkål. De smager også godt som fyld i pitabrød sammen med en god dressing og salat. Ja, mulighederne er næsten uendelige, når det gælder frikadeller.

6 personer

Ingredienser

2 løg

800 g hakket svinekød eller kalv/flæsk

2 æg

3 spsk. havregryn

2 spsk. hvedemel

1,5 dl mælk

2 tsk. salt

1 knsp. sort peber

Smør og olie til stegning

Sådan gør du

Pil og riv eller hak løgene fint. Kom dem i en skål med hakket kød, æg, havregryn, hvedemel, mælk, salt og peber, og rør farsen sej. Dette kan med fordel gøres på en røremaskine. 

Form farsen til frikadeller, og steg dem i rigelige mængder smør og olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Kogt hummer

Kogt hummer

Det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og...

Læs mere
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke