Den milde og cremede blomkålssuppe får et krydret modspil i form af små stykker chorizo stegt på panden. Der er her brugt en blød chorizo, som pilles ud af pølseskindet og steges i små stykker. Du kan dog også fint bruge den klassiske ”tørre” chorizo, som blot skal skæres i tern inden stegning. Vælg gerne en lidt spicy chorizo til suppen her.
4 personer
Ingredienser
2 løg
2 fed hvidløg
1 mellemstor blomkål
25 g smør
1 l hønsefond
½ - 1 dl fløde
½ citron
150 g blød chorizo
Salt og peber
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Skær blomkålen ud i buketter.
Smelt smørret i en gryde, og sautér løg og hvidløg, til løgene er klare. Tilsæt hønsefond og blomkål, bring gryden i kog, og lad den simre i ca. 10 minutter, til blomkålen er helt mør. Blend suppen glat, kom den tilbage i gryden, og tilsæt fløden. Lun suppen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Tag farsen ud af chorizoen, del den i små stykker, og steg dem på en pande i en anelse olie, til de er gennemstegte.
Anret suppen i dybe tallerkner, og top med den stegte chorizo.
Nyd suppen med godt brød.