Thomas Rode Andersen

"Det er måske den skarpeste kniv, jeg nogensinde har haft i min hånd"

Mød vores ambassadør

Thomas Rode Andersen

Thomas Rode Andersen blev udlært kok i 1990 og har siden arbejdet i flere af landets absolut bedste restaurantkøkkener. I 18 år var han køkkenchef på den 1-stjernede Michelinrestaurant Kong Hans Kælder i København.

Udover arbejdet i køkkenet har han skrevet bøger, deltaget i film og TV-programmer, undervist, coachet, lavet kokkeskoler, produktudvikling, været dommer og meget mere. Han er desuden medejer af det online madmarked Rigtigmad.dk og laver podcasten Kok og Kok imellem.

Kokketip fra Thomas Rode

Brug krydderikværnen til at lave dine egne blandinger

Brug friskkværnende, hele krydderier til din madlavning, så får du den bedste smag. Du kan lave din egen blanding af peber og putte i krydderikværnen, hvor du let kan indstille, hvor fint eller groft det skal kværnes.

Men du behøver ikke holde dig til peberblandinger - du kan også blande timian i dit salt, bruge enebær eller putte hele korianderfrø i. Så lav dine egne krydderiblandinger, som du bruger som et ekstra touch til din ret.

Thomas Rode x Gastrotools opskrifter

Thomas Rodes Grillede Asparges med Birkessmør

Thomas Rodes Grillede Asparges med Birkessmør

Få Thomas Rodes opskrift på grillede asparges og broccolini: En perfekt sommerret, der både kan nydes som tilbehør eller som en lækker forret. Retten laves her...

Læs mere
Thomas Rodes Stegte Sandart med Nye Løg og Løgolie

Thomas Rodes Stegte Sandart med Nye Løg og Løgolie

Thomas Rode giver dig her en opskrift på sandart med løg i forskellige varianter - en smagfuld ret med den lyse sandart og løgene, der har...

Læs mere
Thomas Rodes Grillede Andebryst- & Shiitakespyd og Hollandaise med Madagaskarpeber

Thomas Rodes Grillede Andebryst- & Shiitakespyd og Hollandaise med Madagaskarpeber

Andebryst, aubergine og smagfulde shiitakesvampe grilles på spyd i denne opskrift fra Thomas Rode. Retten toppes med en cremet hollandaise, krydret med Madagaskarpeber - perfekt...

Læs mere
Sådan laver du en lækker and til Jul og Mortensaften - Gastrotools.dk

Sådan laver du en lækker and til Jul og Mortensaften

Når det er jul og Mortensaften, skal vi selvfølgelig have and. Derfor har vi allieret os med Michelin-kok og ven af huset Thomas Rode, der...

Læs mere
Nytårsdessert: Chokolade-mokka parfait med citrussalat og brud af kakaomarengs - Gastrotools.dk

Nytårsdessert: Chokolade-mokka parfait med citrussalat og brud af kakaomarengs

Puuuh. Vi kan næsten ikke få mere ned - og så er der også kransekagen… Men vi garanterer dig. Så snart denne dessert står på...

Læs mere
Nytårshovedret: Tournedos med estragon-persille emulsion og en lun salat - Gastrotools.dk

Nytårshovedret: Tournedos med estragon-persille emulsion og en lun salat

Nu hvor dronningen har talt, og snacks og forret er blevet nydt, skal vi videre til aftenens hovedret.   Vores menu byder på en dejlig tournedos...

Læs mere
Nytårsforret: Grillet hummer med jalapeñokål - Gastrotools.dk

Nytårsforret: Grillet hummer med jalapeñokål

Nu er dine østers og sardiner forhåbentligt stillet frem til dig og dine gæsters store fornøjelse.  Så nu skal vi springe videre til forretten.  Retten,...

Læs mere
Nytårssnacks: 3 slags østers, lufttørret skinke og sardiner - Gastrotools.dk

Nytårssnacks: 3 slags østers, lufttørret skinke og sardiner

I samarbejde med Thomas Rode har vi hos Gastrotools udarbejdet den dejligste nytårsmenu, du selv kan kokkerere hjemme i dit køkken.  Menuen består af nytårssnacks,...

Læs mere
Slethvar med grønt i asiatisk marinade - Gastrotools.dk

Slethvar med grønt i asiatisk marinade

Se med her, når Thomas Rode lærer dig at lave en lækker fiskeret. Opskriften er lige til at gå til, og selv hvis du ikke...

Læs mere
KOTELETTER MED BUTTERNUTSQUASH & KANTARELLER - Gastrotools.dk

KOTELETTER MED BUTTERNUTSQUASH & KANTARELLER

Kantareller og butternutsquash er nogle rigtige efterårsklassikere – og hvilken bedre måde at få dem på end med selskab af et par lækre svinekoteletter? I...

Læs mere