Søren Gericke

"Man har et forhold til sin kniv, og den skal være i balance"

Mød vores ambassadør

Søren Gericke

Det danske køkkens første store stjerne og enfant terrible, Søren Gericke, er kok og restauratør. Han blev udlært i 1963 og har blandt andet været køkkenchef på Søllerød Kro, The Plaza Hotel i København og Restaurant Copenhague i Paris. Gennem 70'erne og 80'erne skubbede han grænserne for det eksperimenterende gourmetkøkken, og han var med til at introducere La Nouvelle Cuisine til danskerne.

Han har skrevet kogebøger, været med i tv-programmer, og i 2018 blev han udnævnt til ridder af Dannebrog. Søren Gericke hyldes for sit markante bidrag til den gastronomiske revolution i Danmark - han har gennem tiderne fået mange priser, og Danske Madanmelderes ærespris er nu opkaldt efter ham og hedder “Årets Gericke”.

Tip fra Søren Gericke

Enkelthed. Det er det, det drejer sig om.

"Det, der fascinerer mig mest, er det enkle. En tre-fire køkkenredskaber: Selvfølgelig skal du have en god kniv, og dit bræt skal være godt. Du skal have balance i kniven, og du skal gå op i, hvilket træ der er brugt til skærebrættet.

Man griner nogle gange af folk, der bruger den samme kniv, men det er jo fordi, man har et forhold til den. De der enkle køkkenskaber, så bliver vi glade."