Gratis levering: 1-3 hverdage.

Din guide til valg af bedste køkkenknive

Hvordan finder du den bedste kokkekniv? Og hvad er forskellen på kokkeknive af japansk stål og andre typer? Udvalget af køkkenknive er stort, og der findes et bred udvalg af forskellige knivtyper og køkkenknive i sæt.

Professionel kokkekniv til hverdagen

En professionel kokkekniv er ikke forbeholdt professionelle kokke. God køkkenknive er helt essentielt i køkkenet, og vil gavne alle - køkkenentusiaster såvel som michelinkokke. Når du skal vælge den bedste kokkekniv er der flere overvejelser du bør gøre dig. Her giver vi vores bud på gode professionelle kokkeknive:

En kokkekniv med flere muligheder

Når valget falder på en kokkekniv er det vigtigt at overveje, hvilke behov du har i køkkenet. Der findes mange forskellige specialiserede knivtyper, men hvis du blot ønsker en god alsidig kokkekniv til hverdagen, kan du med fordel vælge en kniv, som har mange anvendelsesmuligheder.

Skal du kun have en kokkekniv i køkkenet, vil vi typisk anbefale en Gyuto kokkekniv eller en Santoku kokkekniv. Disse knivtyper er nogle af de bedste, når det kommer til alsidighed og køkkenarbejde i hverdagen. Begge kokkeknive er klassiske asiatiske knivtyper - men Gyuto kokkekniven minder om den klassiske vestlige kokkekniv.

En santoku kokkekniv er mere krum i spidsen, hvilket gør, at mange associerer den med udskæring af grøntsager. Men denne kokkekniv kan bruges til alt lige fra kød til fisk og grøntsager. Et rigtig godt valg, som utvivlsomt vil udgøre kernen i din samling sammen med gyuto kokkekniven.

Dit foretrukne køkkenknive sæt 

Køkkenknive i sæt har ofte den fordel, at du får mere for pengene, samtidig med at du dækkes ind med køkkenknive til ethvert formål. En god start kunne være et knivsæt med tre køkkenknive - herunder Gyuto Kokkekniven, Santoku kokkekniven og en mindre utilitykniv til de mere præcisionskrævende snit.

Hos Gastrotools finder du et udvalg af forskellige køkkenknive i sæt. Det essentielle knivsæt med 3 af vores mest populære knive er en god start. Ønsker du at være helt dækket ind, kan du også vælge vores større sæt på fem køkkenknive; her får du også en ekstra grøntsagskniv og en brødkniv.

Vores profesionelle udvalg af kokkeknive findes også i en samlet ultimativ pakke - vores største køkkenknive sæt "The Ultimate Collection".

Hvorfor skal jeg vælge en kokkekniv af hårdt stål? 

Kokkeknive af hårdt stål har den fordel, at de oftest smedes af stål, som er markant hårdere og skarpere end for andre kokkeknive. Ønsker du nogle af de bedste kokkeknive, så går du ikke galt i byen med en af hårdt japansk stål.

Et højt indold af carbon i stålet sikrer ultimativ skarphed og de bedste forudsætninger for en professionel kokkekniv. I kombination med bl.a. crom og kobolt opnår knivene enorm styrke og modstandsdygtighed overfor korrosion.

Der er stort forskel på kokkeknive - også kokkeknive af hårdt stål. Køkkenknivene fra Gastrotools smedes i VG10-stål med en hårdhed på hele 61 HRC og er enormt modstandsdygtigt overfor rust. Andre knivtyper har lettere ved at ruste. Disse kræver mere vedligeholdelse - men det slipper du for med en professionel kokkekniv fra Gastrotools.

Se udvalget af professionelle kokkenive, som både er skarpe og rustfri.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →Skriv en kommentar

Bemærk, kommentarer skal godkendes, før de bliver synlige på webshoppen.