Gratis levering til døren 1-3 hverdage | Julegaver byttes til 15.1.2021

Slethvar med grønt i asiatisk marinade

Se med her, når Thomas Rode lærer dig at lave en lækker fiskeret. Opskriften er lige til at gå til, og selv hvis du ikke har den store erfaring med fisk i køkkenet, er det superlet at lave. Selve fisken, slethvar, kunne lige så godt være en pighvar, søtunge eller en anden fisk, der egner sig godt til at ryge på panden.

Se Gastro-TV med Thomas Rode:

 

Du skal bruge: 

  • 1 slethvar
  • 2 pillede og meget finthakkede skalotteløg
  • 3 stk lime, saften og den revne grønne skal herfra
  • 50 g skrællet ingefær i fine tern
  • 1 fed pillet og finthakket hvidløg
  • 1-1,5 dl tamari soya
  • 200 g brunet, usaltet smør* (smør kan erstattes med ristet sesamolie)
  • 0,5 bdt. frisk koriander - grofthakket  (brug bredbladet persille, hvis du synes, at koriander er for parfumeret)
  • 1 fast mango skrællet og befriet for stenen. Kødet skæres i lange, tynde både.
  • 200 g forårsløg

Fremgangsmåde: 

  1. Kom skalotteløg, limeskal og saft, ingefær og hvidløg i en gryde og dæk med soya.

  2. Giv det et opkog, tilsæt det brunede smør og lad det trække. Frisk, hakket koriander tilsættes umiddelbart før servering.

  3. Blancher hurtigt bønnerne i letsaltet vand (1-2 min.), og køl dem af i koldt vand.

  4. Filetér slethvaren som vist på videoen og mariner med olivenolie, salt og peber.

  5. Steg den gylden på oversiden ved høj varme, til den begynder at krølle let

  6. Sluk så for blusset, vend fisken og lad den trække 30-45 sekunder, inden de tages af og anrettes på et varmt fad.

  7. Imens svinges bønner og mango hurtigt på panden og anrettes så over fisken. Dryp med lidt af marinaden og byd den til fisken. 

* brunet smør → smelt smørret ved moderat varme, lad det bruse op og langsom brune til det udsender en nøddeagtig duft. Lad det herefter køle næsten af inden det sies.



 

Gastro-TV

← Ældre indlæg Nyere indlæg →



Skriv en kommentar

Bemærk, kommentarer skal godkendes, før de bliver synlige på webshoppen.