Bemærk - forlænget leveringstid grundet enorm efterspørgsel

Guide: Sådan vælger du den rigtige køkkenkniv

Ny køkkenkniv? Hvilken type skal du vælge? Når du køber ny køkkenkniv, skal du tage stilling til mange faktorer; størrelse, form, stil, vægt, skæfte, knivblad, stål osv.
Frygt ej - vi har lavet en nem guide, som hjælper dig med beslutningen!

Hvilken kniv bør jeg købe først?
Start med en god kokkekniv og byg derefter videre på din knivsamling. Vi anbefaler, at du vælger en "Gyuto" eller en "Santoku" som første køb.
Disse to knivtyper er ekstremt alsidige og kan benyttes til omkring 90% af dit daglige køkkenarbejde.
Har du allerede en god kokkekniv, så køb en mindre urtekniv eller utilitykniv, som benyttes til alle mindre skæreopgaver.

Hvad betyder stålet for køkkenkniven?
Mange har prøvet at eje eller i al fald håndteret en billig udstandset køkkenkniv - måske købt i supermarkedet. Disse knive bliver sløve efter ganske kort brug. Men bare rolig, rigtige køkkenknive er i en helt anden liga.

Forskellige ståltyper er kommet frem i de seneste år, og disse er simpelthen helt fantastiske at fremstille knive af og vil give den vildeste "wow"-effekt, når du først prøver dem.

Du bør kigge efter knive lavet af VG-10 eller andre ståltyper med højt kulstofindhold. Hvorfor? Fordi disse knive holder sig skarpe ekstremt længe og kræver minimalt vedligehold. Hårdheden for disse knive er typisk 60-62 HRC på Rockwell-skalaen, hvilket er markant hårdere (og skarpere) end andre knivtyper.
Netop derfor benytter vi også VG10-kernestål i vores køkkenknive.

Vedligeholdelse
Japanske køkkenknive kræver generelt lidt mere vedligeholdelse end billige alternativer. Det skyldes, at man for at opnå den enestående skarphed, må lave knivbladene tyndere og af markant hårdere stål.

Don't worry - knivene er designet til at blive brugt som værktøj, og med ganske få tips kan du holde dine japanske køkkenknive skarpe resten af livet.

Det allervigtigste tip er, at du aldrig må komme dine knive i opvaskemaskinen. Vask af i hånden og tør kniven med et viskestykke - så vil din kniv være smuk og skarp de næste mange år.

Læs mere om vedligeholdelse af køkkenknive >>

Hvad anbefaler vi?
Nu til den sjove del! Hvad skal du købe? Hvis du er ved at starte en ny samling af kvalitetsknive, bør du helt klart vælge en kokkekniv; enten Gyuto eller Santoku. Vil du tage skridtet videre, bør du vælge "Den Essentielle" - et knivsæt bestående af 3 must-have køkkenknive.

← Ældre indlæg



Skriv en kommentar

Bemærk, kommentarer skal godkendes, før de bliver synlige på webshoppen.