Gratis levering: 1-3 hverdage.

Laks med rygeostcreme, salat, urter, syltet agurk og rugbrødschips

Skøn og let frokost, som også fungerer sublimt som forret til gæstemiddagen, da de fleste elementer kan laves i forvejen. Dermed er der mere tid til gæsterne inde ved bordet.

 

4 personer

 

1 dl lagereddike

1 dl sukker

½ dl vand

¾ agurk

1 tsk. salt

100 g rygeost

100 g cremefraiche 38 %

40 g rugbrødschips

200 g røget laks

2 håndfulde friséesalat

1 håndfuld brøndkarse

Rød skovsyre samt blomster og tallerkensmækker til pynt

Salt

 

Giv lagereddike, sukker og vand et opkog, til sukkeret er smeltet. Afkøl.

 

Skræl agurken, og skær den i skiver. Vend agurkeskiverne med salt, og lad dem trække i en sigte i 15 minutter. Vend agurkeskiverne i syltelagen, og lad dem trække i 30 minutter.

 

Rør rygeost og cremefraiche sammen til en ensartet masse, smag den til med salt, og kom den i en sprøjtepose. Sæt den på køl i 30 minutter.

 

Knus rugbrødschipsene.

 

Fordel de syltede agurker på tallerkner, og sprøjt rygeostcremen ud i små cirkler rundt om dem. Anret laks, friséesalat og brøndkarse oven på, og drys med de knuste rugbrødschips. Pynt til sidst med rød skovsyre, skovsyreblomster og tallerkensmækker.

 

← Ældre indlæg Nyere indlæg →



Skriv en kommentar

Bemærk, kommentarer skal godkendes, før de bliver synlige på webshoppen.