✓ Gratis levering: 1-3 dage ✓ 30 dages returret ✓ Sikker e-handel

Guide: Sådan vedligeholder du dine køkkenknive

Vores køkkenknive holder sig skarpe og lækre meget længe. Men som alt andet godt grej, skal man passe på det og benytte køkkenknivene med omhu. Herunder kan du læse en række punkter om, hvordan du passer allerbedst på dine knive så du længe kan nyde dine skarpe, slidstærke og rustfrie køkkenknive.
Rengøring
Selvom det kunne være fristende at smide køkkenknivene i opvaskemaskinen holder knivene sig allerbedst, hvis du vasker dem skånsomt i hånden. At vaske knivene i hånden skåner knivene for den længere udsættelse for kemiske stoffer fra maskinopvask. 
Undgå rust
Selvom vores køkkenknive er rustfri, kan man aldrig gardere sig 100% mod rust. Det skyldes at den rustfri egenskab opnås ved krombehandling af knivbladet - desværre svækker krom knivens skarphed. Derfor skal du være omhyggelig med ikke at opbevare dine knive i kontakt med andre metaller. Dette er desuden med til at forklare, hvorfor du bør vaske køkkenknivene i hånden, da kemikalier i opvaskemaskinen kan reagere med knivenes ydre og skabe rust.
Slibning
Selvom japanske køkkenknive fra Gastrotools er ultraskarpe og slidstærke bør man slibe knivene med jævne mellemrum. Med vores knive af 67 lag damaskusstål kan du bruge knivene mange måneder uden at slibe knivsæggen - har du imidlertid en køkkenkniv af en blødere ståltype, bør du sandsynligvis slibe oftere.
Til slibningen anbefaler vi vådslibesten, keramisk strygestål eller diamant strygestål.
Opbevar i knivblok, knivmagnet eller den medfølgende æske
Du bør altid opbevare dine knive forsvarligt og uden kontakt til andet køkkenværktøj. Det betyder, at du aldrig skal opbevare dine knive løst i skuffer med andre knive, bestik eller andet. Det er derfor stærkt anbefalelsesværdigt, at du har dine knive i en knivblok, på knivmagnet eller i de sorte æsker med magnetlukning, som følger med alle køkkenknive fra Gastrotools.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →Skriv en kommentar

Bemærk, kommentarer skal godkendes, før de bliver synlige på webshoppen.