✓ Gratis levering 1-3 dage ✓ 100% tilfredshedsgaranti ✓ KØKKENVÆRKTØJ FOR LIVET

Historie: Fra samuraisværd til køkkenkniv

En japansk køkkenkniv af damasceret stål adskiller sig fra andre køkkenknive ved dets formidable skæreevne. Fremstillet i hånden af dygtige smedemestre fremstilles hvert enkelte køkkenkniv af hele 67 lag stål. De 33 lag stål på hver side af den ekstremt hårde kerne sikrer dig nogle af de skarpeste knive som eksisterer. Vores køkkenknive opnår gennem damasceringsprocessen en hårdhed på hele 61 HRC, hvilket giver dig knive, som er markant skarpere end almindelige køkkenknive. 

Historien bag fremstillingen af vores damascerede knivblade er faktisk mere end 2000 år gammel og involverer både mellemøstlige krigere og japanske samuraier.
 
Udviklet af verdens dygtigste smedemestre
Fremstillingen af damaskusstål fandt sted for mere end 2000 år siden. På dette tidspunkt foregik produktionen hovedsageligt i Sydasien, hvor man gennem komplicerede og meget omfattende processer fremskabte metalbarrer med en unik struktur og sammensætning af mineraler. Barrerne skulle bruges til fremstilling af sværdklinger og knive, og det orientalske stål blev eksporteret til store dele af Asien og Mellemøsten.
Særligt blev stålet fragtet til den syriske hovedstad Damaskus, hvor Verdens dygtigste smedemestre perfektionerede stålets egenskaber - heraf navnet "damaskusstål".
 
Fra samuraisværd til køkkenkniv
Frygten for stålets styrke og skarphed spredte sig, og damaskusstålet blev berømt for dets egenskaber i store dele af verden. I Japan perfektioneredes teknikken af de frygtindgydende samuraier. De kæmpede for kejseren og andre højtstående i det japanske samfund. I takt med den teknologiske udvikling udskiftede man samuraisværdene med skydevåben, og smedemestrene måtte derfor finde andet arbejde. En stor del af de traditionelle smedemestre begyndte at lave knive til fredelige formål.
Siden er køkkenerne rundt omkring i verden og i Japan i særdeleshed blevet mere og mere avancerede og smedene er begyndt at lave køkkenknive efter de samme metoder som man brugte til samuraisværdene.
Fremstilling af damaskusstål til køkkenknive er siden forbedret over flere omgange, hvilket i dag gør dem til nogle af de mest eftertragtede blandt både professionelle kokke og madentusiaster.

Med en køkkenkniv af 67 lag damasceret stål får du ikke blot en ekstremt skarp kniv; du får en enestående historie om en legendarisk ståltradition. Oplev selv stålets egenskaber på fredelig vis i dit køkken med en af vores køkkenknive af 67 lag karbonholdigt stål fra Japan.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →Skriv en kommentar

Bemærk, kommentarer skal godkendes, før de bliver synlige på webshoppen.