✓ Gratis levering 1-3 dage ✓ 100% tilfredshedsgaranti ✓ KØKKENVÆRKTØJ FOR LIVET

3 tips til korrekt knivhåndtering

En skarp køkkenkniv som udgangspunkt

For at få mest muligt glæde ud af dine køkkenknive, bør du først og fremmest sørge for, at dine knive er i topform. Til det formål bør du tage et kig på vores artikel om, hvordan du holder dine køkkenknive skarpe.

At holde køkkenkniven skarp er ikke blot vigtigt for glæden ved madlavning, men i allerhøjeste grad også en forudsætning for den bedste sikkerhed i køkkenet.
Er køkkenkniven sløv, risikerer du, at kniven ikke glider let igennem dine fødevarer, hvilket kan resultere i at kniven smutter skævt henover tomatskindet eller peberfrugtens glatte ydre.

Kan dine køkkenknive ikke reddes - måske fordi de er lavet i et stålmateriale med lav hårdhed, kan du gøre klogt i at investere i et sæt nye skarpe køkkenknive i høj kvalitet.

Se eventuelt vores udvalg af køkkenknive med en hårdhed på 61 HRC - så er du sikret de bedste forudsætninger for optimal knivhåndtering.

Sådan skal du holde på køkkenkniven

Der findes mange måder hvorpå du kan holde om din køkkenkniv - og flere af dem fungerer ganske udmærket.
Skal man tage råd fra professionelle kokke bør man imidlertid holde om køkkenkniven med et helt særligt greb - nemlig med tommel- og pegefinger på selve knivbladet.

Netop dette greb sikrer kontrol over kniven; særligt af den større slags. Holder du på selve knivbladet med et par fingre undgår du, at knivbladet vipper og rammer et utilsigtet objekt. Herudover sikrer grebet en eminent afbalancering af køkkenkniven.

Hold korrekt på grøntsagen

Når du snitter grøntsager med din køkkenkniv bør du have en hånd på grøntsagen og en hånd på kniven.
Den hånd som sikrer grøntsagens placering på skærebrættet bør sikres mod det skarpe knivblad. Det gøres sikrest ved at bøje fingerspidserne ind mod håndfladen, således at knoerne er tættest på kniven.

Grebet gør det mere sikkert at skære grøntsager, og man kan tilmed hvile køkkenkniven mod knoerne (såfremt knivbladet er bredt, som det ses på santokuknive). Ved at holde knivbladet ved knoerne, har du hele tiden fuld kontrol over tykkelsen af de skiver du skærer af grøntsagen.

Du bør nu være i stand til at håndtere dine køkkenknive mere professionelt. Øvelse gør mester, så tag forklædet på og find skærebrættet frem!

Del dine bedste tips & tricks til håndtering af køkkenknive i kommentarfeltet herunder. God fornøjelse!

Læs også: 4 tips til at passe på dine køkkenknive

← Ældre indlæg Nyere indlæg →Skriv en kommentar

Bemærk, kommentarer skal godkendes, før de bliver synlige på webshoppen.