Gratis levering til døren 1-3 hverdage

Sådan steger du den perfekte bøf

Vælg et godt stykke kød

Når du skal stege en god bøf, er det vigtigt at finde et stykke kød i god kvalitet.
Tag til en god slagter og kig efter et stykke med god fedtmarmorering - en god ribeye er et godt bud.

Mange færdigskårne bøffer i supermarkedet er tynde. For at få en god stegeskorpe og et saftigt rødt indre, skal du have fat i en bøf i en god tykkelse. Er bøffen tyndere end 2,5-3 cm gennemsteges den hurtigt.

Tag kødet ud af køleskabet en time før tilberedning

Når du har købt et stykke kød i god kvalitet, er det vigtigt, at du tager det ud af køleskabet i god tid - gerne en time - inden tilberedning, så kødet når stuetemperatur. Hvis kødet er køleskabskoldt risikerer du, at stegepanden køles ned og kødet ikke opnår en god stegeskorpe, fordi det koger i sin egen saft.

Steg bøffen ved høj temperatur - evt. med krydderurter, smør og hvidløg

Sørg også for at salte kødet godt inden tilberedning - og gerne med fint salt, så overfladen saltes jævnt og trænger ind i kødet.

Når kødet skal steges, kan det enten gøres på grill eller en rygende varm pande. Her er støbejern eller pladejern at foretrække, da disse opnår markant højere temperaturer end de tyndere nonstick-pander.

Smid først bøffen på panden uden fedtstof. Har du valgt en god bøf med god fedtmarmorering, skal du ikke være bange for, om kødet brænder fast. Det er vigtigt, at lade bøffen danne en god stegeskorpe uden at bevæge den på panden - så karamelliserer proteinerne og giver en god stegt smag ved den såkaldte "Maillard-reaktion". Når bøffen har dannet en flot stegeskorpe vil let kunne vendes på panden - og du kan herefter tilføje lidt smør, timian el. rosmarin og hvidløg efter smag.

Når du har lidt erfaring med at stege bøffer, kan du ofte mærke på bøffen, når den er færdig tilberedt. Alternativt kan du brug et stegetermometer og sigte efter en kernetemperatur på omkring 52 grader for en medium rare bøf. Det tager typisk et par minutter på hver side afhængigt af tykkelsen.

Husk hviletiden

Når bøffen er færdig, skal du lade den hvile i ca. 3-5 minutter. Det medvirker til, at mere saft bliver i bøffen, når den skæres ud. Resultatet bliver en smagfuld og saftig bøf med en god stegeskorpe og et jævnt rødt/rosa indre.

Opskrift:

 Ingredienser:

 • 1 ribeye (2,5-4 cm tykkelse)

 • En god klat smør

 • Et par kviste timian el. rosmarin

 • 2-3 fed hvidløg

 • Salt og peber
 1. Tag bøffen ud af køleskabet en times tid før tilberedning
 2. Varm en god grillpande, støbejernspande eller jernpande op
 3. Salt bøffen med fint salt på begge sider
 4. Når panden er rygende varm smides bøffen på panden. Der dannes nu en god stegeskorpe.
 5. Efter ca. 2 minutter vendes bøffen og steges på den anden side
 6. Tilsæt en god klat smør, krydderurter og hvidløg
 7. Når bøffen har fået i alt 2-3 minutter på hver side tages den af panden og lægges på en rist. Den skal have en kernetemperatur på ca. 52 grader.
 8. Lad bøffen hvile i 3-5 minutter, kværn frisk peber på begge sider og server straks.

← Ældre indlægSkriv en kommentar

Bemærk, kommentarer skal godkendes, før de bliver synlige på webshoppen.